Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές πράσινες σχιστές (σε άλμη και ξίδι)
 
  • Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα.  
  • Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία με λεπίδα, κατά μήκος του καρπού, χωρίς να αγγίζουμε το κουκούτσι. 
  • Τις ξεπικρίζουμε για 5-6 μέρες, αλλάζοντας το νερό δυο φορές την ημέρα, προσθέτοντας κάθε φορά και λεμόνι. 
  • Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στα δοχεία. 
  • Ετοιμάζουμε την άλμη (1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό). 
  • Γεμίζουμε τα δοχεία με ½ άλμη και ½ άσπρο ξίδι. 
  • Στην επιφάνεια της άλμης προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο. 
  • Άλλη επιλογή είναι η διατήρησή τους σε 1/3 άλμη, 1/3 ξίδι και 1/3 ελαιόλαδο.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)
Next Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Πάρασκευάσματα με ελιές

Πάστα ελιάς με ρίγανη Η πάστα ελιάς χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, αλειμμένο κατά προτίμηση σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιά ή παξιμάδι και είναι ιδανικό κυρίως κατά τη διάρκεια των νηστειών. Υλικά

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές τσακιστές (για άμεση κατανάλωση)  Τσακίζουμε τις ελιές και τις ξεπικρίζουμε για 5 – 7 μέρες ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο. Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply