Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς
Ελιές πράσινες σχιστές (σε άλμη και ξίδι)
- Διαλέγουμε μεγάλες ελιές, χωρίς στίγματα.
- Τις χαράσσουμε σε 3 σημεία με λεπίδα, κατά μήκος του καρπού, χωρίς να αγγίζουμε το κουκούτσι.
- Τις ξεπικρίζουμε για 5-6 μέρες, αλλάζοντας το νερό δυο φορές την ημέρα, προσθέτοντας κάθε φορά και λεμόνι.
- Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στα δοχεία.
- Ετοιμάζουμε την άλμη (1 ποτήρι αλάτι σε 8 ποτήρια νερό).
- Γεμίζουμε τα δοχεία με ½ άλμη και ½ άσπρο ξίδι.
- Στην επιφάνεια της άλμης προσθέτουμε 1 εκ. ελαιόλαδο.
- Άλλη επιλογή είναι η διατήρησή τους σε 1/3 άλμη, 1/3 ξίδι και 1/3 ελαιόλαδο.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
About author
You might also like
Πώς φτιάχνω τις ελιές μου
Πώς φτιάχνω τις ελιές μου;
Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς
Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές) Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9
Πρoστατευμένο: Μυκόρριζες για την αντιμετώπιση του βερτισιλλίου της ελιάς – Για πλήρη πρόσβαση επικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr
Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!