Πάρασκευάσματα με ελιές

Πάρασκευάσματα με ελιές

Πάστα ελιάς με ρίγανη
Η πάστα ελιάς χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, αλειμμένο κατά προτίμηση σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιά ή παξιμάδι και είναι ιδανικό κυρίως κατά τη διάρκεια των νηστειών.
Υλικά
½ κιλό ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
6-7 κουταλιές ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
  • Χτυπούμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν πολτός.
  • Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα δοχείο και τον τοποθετούμε στο ψυγείο. Τον χρησιμοποιούμε μετά από 2-3 ώρες για να αποκτήσει καλύτερο άρωμα και γεύση.
  • Απλώνουμε το μίγμα σε ψωμί ή παξιμάδι. Από πάνω, αν θέλουμε, προσθέτουμε μια λεπτή φέτα ντομάτας.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous Kάκτοι - Τι χρειάζεται να ξέρω για το πότισμα και λίπανση
Next Ανακύκλωσε

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Οι ελιές ενάντια στην κλιματική αλλαγή!

Στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Λασίθι η “Εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην Ελαιοκομία με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή” (OLIVECLIMA) όπου πραγματοποιήθηκε στις

Ελιά 0 Comments

Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς

Στη βιολoγική καλλιέργεια της ελιάς είναι απαραίτητη:

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς (κολυμπάτες)

Ελιές πράσινες ολόκληρες (κολυμπάτες). Για τις ολόκληρες πράσινες ελιές χρησιμοποιούμε συνήθως τις ποικιλίες κυπριακή, μαντζανίλο, Αμφίσσης, πικουάλ, Καλαμών. Διαλέγουμε τις ελιές,  τις ξεπικρίζουμε για 6 μέρες αλλάζοντας το νερό τους

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply