Πάρασκευάσματα με ελιές

Πάρασκευάσματα με ελιές

Πάστα ελιάς με ρίγανη
Η πάστα ελιάς χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, αλειμμένο κατά προτίμηση σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιά ή παξιμάδι και είναι ιδανικό κυρίως κατά τη διάρκεια των νηστειών.
Υλικά
½ κιλό ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
6-7 κουταλιές ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
  • Χτυπούμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν πολτός.
  • Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα δοχείο και τον τοποθετούμε στο ψυγείο. Τον χρησιμοποιούμε μετά από 2-3 ώρες για να αποκτήσει καλύτερο άρωμα και γεύση.
  • Απλώνουμε το μίγμα σε ψωμί ή παξιμάδι. Από πάνω, αν θέλουμε, προσθέτουμε μια λεπτή φέτα ντομάτας.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous Kάκτοι - Τι χρειάζεται να ξέρω για το πότισμα και λίπανση
Next Ανακύκλωσε

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Πάστα ελιάς με κόλιαντρο καιι δυόσμοΥλικά½ κιλό ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια)2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα1 σκελίδα σκόρδο2 κουταλιές κόλιαντρο φρέσκο1 κουταλιά δυόσμο ξηρό2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού6-7 κουταλιές ελαιόλαδο  Τρόπος παρασκευήςΑκολουθούμε την ίδια

Ελιά 0 Comments

Οδηγίες για την παραγωγή καλής ποιότητας ελαιολάδου κατά την ελαιοσυλλογή

Με την ευκαιρία της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου και αφού σας ευχηθούμε καλή ελαιοσυλλογή, θα θέλαμε να σας συστήσουμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω που αφορούν την παραγωγή καλής ποιότητας

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply