Συνταγές με ελιές

Συνταγές με ελιές

Σουτζουκάκια με ελιές
Υλικά
½ κιλό κιμά (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή)
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ποτήρι κρασί άσπρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι, κύμινο (αρτισιά)
Υλικά για τη σάλτσα
½ κιλό ντομάτες ώριμες λιωμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. πράσινες ελιές
Τρόπος παρασκευής
● Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί και αφού το στύψουμε καλά, το
ρίχνουμε στον κιμά.
● Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και ανα-
κατεύουμε καλά.
● Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, βρέχοντας τα χέρια μας με κρασί.
● Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
● Για τη σάλτσα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα την ντομάτα, το ελαι-
όλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
● Προσθέτουμε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια μαζί και τις ελιές και τα
ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά.
● Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
Σημ.: Τα σουτζουκάκια μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο. Αφού τα
πλάσουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί, τα καλύπτουμε με τα υλικά της
σάλτσας και τα ψήνουμε.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Next Αλλάζει η πολιτική πιστοποίησης τροφίμων στην Ε.Ε.

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Φυσική Παρασκευή Μαύρης Ελιάς

Ελιές μαύρες κουμνιαστές Διαλέγουμε ώριμες ελιές, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε δοχείο πλαστικό, γυάλινο ή ξύλινο.

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή πράσινης ελιάς

Ελιές τσακιστές (για άμεση κατανάλωση)  Τσακίζουμε τις ελιές και τις ξεπικρίζουμε για 5 – 7 μέρες ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο. Τις τοποθετούμε στα δοχεία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού

Ελιά 0 Comments

Χρήσιμες οδηγίες για την καλλιέργεια επιτραπέζιας – βρώσιμης ελιάς

Η καλλιέργεια της βρώσιμης ελιάς απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον παραγωγό. Εκτός των καλλιεργητικών φροντίδων σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή φυτοπροστασία και διαφυλλική

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply