Συνταγές με ελιές

Συνταγές με ελιές

Σουτζουκάκια με ελιές
Υλικά
½ κιλό κιμά (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή)
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ποτήρι κρασί άσπρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι, κύμινο (αρτισιά)
Υλικά για τη σάλτσα
½ κιλό ντομάτες ώριμες λιωμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. πράσινες ελιές
Τρόπος παρασκευής
● Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί και αφού το στύψουμε καλά, το
ρίχνουμε στον κιμά.
● Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και ανα-
κατεύουμε καλά.
● Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, βρέχοντας τα χέρια μας με κρασί.
● Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
● Για τη σάλτσα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα την ντομάτα, το ελαι-
όλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
● Προσθέτουμε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια μαζί και τις ελιές και τα
ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά.
● Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
Σημ.: Τα σουτζουκάκια μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο. Αφού τα
πλάσουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί, τα καλύπτουμε με τα υλικά της
σάλτσας και τα ψήνουμε.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Next Αλλάζει η πολιτική πιστοποίησης τροφίμων στην Ε.Ε.

About author

You might also like

Ελιά 1Comments

Στοιχεία κόστους παραγωγής για τους ισπανικούς ελαιώνες

Το κόστος παραγωγής των ισπανικών ελαιώνων υπολογίζει μελέτη του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας. Το Παρατηρητήριο τιμών και αγορών του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας διακρίνοντας τους ισπανικούς ελαιώνες σε τρείς κατηγορίες: τους ξερικούς 

Μυκόρριζες 1Comments

Πρoστατευμένο: Μυκόρριζες και ελιές – Για πλήρη πρόσβαση εποπικοινωνήστε με το cfn@cfn.gr

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς

Ελιές μαύρες με αλάτι (σταφιδωτές) Μαζεύουμε τις ελιές, που πρέπει να είναι αρκετά ώριμες, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε καλάθι με στρώσεις χοντρού αλατιού (1 κιλό αλάτι σε 9

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply