ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Πατάτες σαλάτα με αυγά και μαύρες ελιές
Υλικά
5 πατάτες μέτριες
3 αυγά
1 κρεμμύδι μεγάλο
12 μαύρες ελιές
½ δέσμη μαϊντανό
λίγο δυόσμο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. λεμόνι
αλάτι
Τρόπος παρασκευής
● Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Τυλίγουμε επίσης το κρεμμύδι σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε
στον φούρνο να ψηθούν περίπου για 1 ώρα.
● Βράζουμε για λίγο τα αυγά, τα στραγγίζουμε, τα τυλίγουμε σε αλου-
μινόχαρτο και τα τοποθετούμε στον φούρνο μαζί με τις πατάτες
περίπου για ½ ώρα.
● Στα τελευταία 10 λεπτά βάζουμε στον φούρνο και τις ελιές σε ένα
μικρό πιατάκι.
12
● Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα αυγά και το κρεμμύδι και τα κόβουμε
σε κομμάτια.
● Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, τις ελιές, το
αλάτι και τέλος το λαδολέμονο.
● Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
About author
You might also like
Πάρασκευάσματα με ελιές
Πάστα ελιάς με ρίγανη Η πάστα ελιάς χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, αλειμμένο κατά προτίμηση σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιά ή παξιμάδι και είναι ιδανικό κυρίως κατά τη διάρκεια των νηστειών. Υλικά
Εμπορικοί Τύποι Επιτραπέζιας Ελιάς Ανάλογα Με Την Επεξεργασία
Χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: Επεξεργασμένες πράσινες επιτραπέζιες ελιές σε άλμη. Ορίζονται οι ελιές που επεξεργάζονται με καυστικό νάτριο και στη συνέχεια εμβαπτίζονται σε άλμη, όπου υφίστανται μερική ή ολική γαλακτική
Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)
Ελιές μαύρες χωρίς αλάτι Μαζεύουμε τις ελιές, αφού τις αφήσουμε να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο δέντρο και να αρχίσουν να πέφτουν. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!