ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Πατάτες σαλάτα με αυγά και μαύρες ελιές

Υλικά
5 πατάτες μέτριες
3 αυγά
1 κρεμμύδι μεγάλο
12 μαύρες ελιές
½ δέσμη μαϊντανό
λίγο δυόσμο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. λεμόνι
αλάτι


Τρόπος παρασκευής
● Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Τυλίγουμε επίσης το κρεμμύδι σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε
στον φούρνο να ψηθούν περίπου για 1 ώρα.
● Βράζουμε για λίγο τα αυγά, τα στραγγίζουμε, τα τυλίγουμε σε αλου-
μινόχαρτο και τα τοποθετούμε στον φούρνο μαζί με τις πατάτες
περίπου για ½ ώρα.
● Στα τελευταία 10 λεπτά βάζουμε στον φούρνο και τις ελιές σε ένα
μικρό πιατάκι.
12
● Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα αυγά και το κρεμμύδι και τα κόβουμε
σε κομμάτια.
● Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, τις ελιές, το
αλάτι και τέλος το λαδολέμονο.
● Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δημοσιεύτηκε στο www.moa.gov.cy
Previous ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Next ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

About author

You might also like

Ελιά 0 Comments

Πάρασκευάσματα με ελιές

Πάστα ελιάς με ρίγανη Η πάστα ελιάς χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό, αλειμμένο κατά προτίμηση σε ψωμί ολικής αλέσεως, φρυγανιά ή παξιμάδι και είναι ιδανικό κυρίως κατά τη διάρκεια των νηστειών. Υλικά

Ελιά 0 Comments

Εμπορικοί Τύποι Επιτραπέζιας Ελιάς Ανάλογα Με Την Επεξεργασία

Χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: Επεξεργασμένες πράσινες επιτραπέζιες ελιές σε άλμη.   Ορίζονται οι ελιές που επεξεργάζονται με καυστικό νάτριο και στη συνέχεια εμβαπτίζονται σε άλμη, όπου υφίστανται μερική ή ολική γαλακτική

Ελιά 0 Comments

Φυσική παρασκευή μαύρης ελιάς (χωρίς αλάτι)

Ελιές μαύρες χωρίς αλάτι Μαζεύουμε τις ελιές, αφού τις αφήσουμε να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο δέντρο και να αρχίσουν να πέφτουν. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply